OM SEVA YOGA

Seva är ett sanksrit ord som kan översättas med ”osjälviskt agerande” och tillhör både bhakti yoga och karma yoga. Det är lättare sagt än gjort. När vi eftersträvar osjälviskhet, upptäcker vi ofta motsatsen i oss själva. Vi blir medvetna om vilka begränsningar och blockeringar vi har ”Jag kan inte” ”Om saker varit annorlunda...” Det som förut varit omedvetet kommer upp till ytan. Då är det lätt att fastna och bli hård mot sig själv, men yogan ger verktyg och inspiration att ta det ett steg till!

Yogan ger oss förmågan att vara betraktare till vad som sker i oss, på ett kärleksfullt sätt utan fördömanden och med acceptans. Över tid kan vi lära oss att vara mindre blockerade och stärka vårt flöde med livet och bli en kanal för vår sanna potential. Då kan vi också börja att verkligen leva seva.

Alla aktiviteter i Space of Grace bygger på denna yogiska princip.

SEVA YOGA PÅ MATTAN

Yoga är i första hand ett verktyg för att öka din närvaro och som konsekvens får du visserligen en vigare kropp, men framför allt ett vigare sinne. Yogan består av en samling tekniker som systematiskt utformats under 5000 år för att stärka din kontakt med ditt inre. Min passion är att dela med mig av det djup och den bredd som finns i den ursprungliga yogan.

För att kunna följa med i min undervisning behöver man inte vara vältränad, men ha ett intresse för att möta sig själv. Seva yoga bygger på att hitta rörelsen inifrån dig själv. När du hittar kontakten med din kropp och börjar återanpassar dig till dess behov, kan du i din egen takt öka styrka och dynamik i övningarna. 

​När du guidas genom övningarna får du en egen upplevelse och erfarenhet. Genom yogan bygger du upp relationen till dig själv och för var gång kan du lite snabbare nå fram till den där platsen av djupavslappning, fokus och kontakt.  Över tid lär du dig att stanna längre i det tillståndet av djup avslappning och spontan läkning kan då ske av gamla blockeringar. Du får distans till din vardag, dina relationer och ditt liv. Detta gör att du blir mer fri att våga välja hur du vill leva ditt liv. Vad längtar ditt hjärta efter?

 
 

MIN VÄG TILL SEVA

Jag har alltid haft ett sökande efter mening och som 17-åring träffade jag en healer med samisk bakgrund som gav mig en upplevelse som fick mig att gå från nyfiken till att ha en egen upplevelse av andlighet. Jag började mediterade dagligen, men utan någon guidning och jag slutade när mina upplevelser började bli svåra att hantera.

Jag funderade mycket kring hur ska jag kunna blunda för problemen i världen, eller försöka rädda världen. Vi har säkert alla ställt oss denna fråga, med två omöjliga svar, i sökandet efter lycka. Som tonåring bestämde jag mig att ändå försöka rädda världen, det kändes omöjligt men ändå mest meningsfullt att försöka. Jag engagerade mig politiskt i miljörörelsen och studerade sedan humanekologi. I början var det mycket inspirerande att få ett sammanhang och begrepp på sina tankar. Men efter ett tag kände jag att det var just detta: Tankar. Jag ville ju agera!

Så jag utbildade mig till socionom, min styrka var trots allt att ta hand om andra medlemmar. Här möttes jag åter av teorier. Olika föreläsare kom och berättade om sin forskning och vilka problem de såg inom olika fält. Jag räckte upp handen varje gång och ställde frågan: Hur ska jag göra? Vilka verktyg kan jag som professionell socionom använda? Varje gång skruvade de på sig, men gav samma svar – Använd dig själv som verktyg!

Jag hade ingen aning om hur jag skulle göra det. Att hjälpa någon, eller att rädda världen kändes bara än mer övermäktigt ju mer jag lärde mig. Jag kände mig mycket liten.

Som 23-åring hittade jag äntligen en lärare som kunde visa mig vägen framåt. Ett möte med en Swami fick mig att äntligen hitta en riktning mot vad jag sökte. Det mötet tog mig in i yogan på riktigt. Jag fick ett nytt perspektiv att se på verkligheten och verktyg för att systematiskt gå djupare i mig själv. Detta möte för snart 10 år sedan inspirerade mig till att leva ett enkelt yogiskt liv, genom träningen jag har tagit emot på ett seva ashram och de upplevelser och erfarenheter jag har fått med mig från denna tid.

I ashramet har jag fått titta på vad det verkligen innebär att vara människa och hur viktigt det är att få vara, tänka och känna just som man är, att få bli inkluderad, accepterad och älskad. I förlängningen att följa en väg av seva handlar om att bli en tjänare till mänskligheten och livet. Det är en väg till ökad frihet och acceptans.

                                                                            

 

                                                                            /Karolina

Kontakt

SPACE OF GRACE​

-

Seva yoga för ett vigare sinne

 

Båstadsgatan 4 E

214 39 Malmö

Tel: (+46) 0701-445 468

Email: karolina@spaceofgrace.se

 

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle

​© 2018 by Space of Grace

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now